Huldiging deelnemers Vierdaagse Nijmegen

Op 22 juli 2017 werden 43 Zundertse deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen gehuldigd. Wethouder Rinie van Tilburg sprak de aanwezigen toe. De deelnemers kregen namens de gemeente Zundert een bloemetje uitgereikt en uiteraard werd er een groepsfoto gemaakt.

Toespraak Rinie van Tilburg.

Dames en heren, jongens en meisjes,

Welkom in Bij ons … in Zundert waar we vandaag een aantal mensen uit onze gemeente in het zonnetje gaan zetten omdat zij de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen. Een prestatie om echt trots op te zijn, een prestatie van formaat. 
 
Dit jaar liepen 43 mensen uit onze gemeente de Vierdaagse. Mannen, vrouwen, jong en oud, liepen samen de vele en warme kilometers naar de finish. Onder hen de drie jongste deelnemers van dit jaar: de 14-jarige Bo Schrauwen en de 16-jarige Sjors Schrauwen en Diede Kustermans. Bo, Sjors en Diede, het is geweldig om te zien dat het wandelvirus jullie op deze jonge leeftijd al heeft aangestoken. Dat zal menig volwassene jullie niet nadoen! 

Ik wil ook de 71-jarige Jos Elst noemen die dit jaar, als oudste inwoner uit Zundert heeft meegelopen. Een prachtige prestatie, want zoals ze tijdens de Vierdaagse hebben gezegd, wie wandelt wordt honderd! 

De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, zoals de Vierdaagse officieel heet, is dit jaar voor de 101-ste keer gehouden. Ooit begonnen als een militaire mars en nu uitgegroeid tot het grootste meerdaagse evenement van Nederland. 

De Vierdaagse verbroedert. In goede sfeer lopen mensen uit ruim 70 landen met elkaar op. Er vinden onverwachte ontmoetingen plaats en er ontstaan vriendschappen. Een unieke ervaring die jullie waarschijnlijk nooit meer vergeten.

Sportiviteit en doorzettingsvermogen zijn kernbegrippen voor iedereen die de Vierdaagse wil voltooien. En dat hebben jullie getoond.  Jullie hebben een prestatie geleverd waar jullie trots op mogen zijn. Het lopen van al die kilometers, vier dagen lang, met veel zon, hitte en regelmatig ook met blaren. Het zegt alles over jullie doorzettingsvermogen.  

Ik voel me dan ook vereerd om voor u te mogen staan. Van harte gefeliciteerd! Wij zijn in ieder geval erg onder de indruk van wat jullie hebben gepresteerd. 

Dat verdient een bloemetje!

Groepsfoto Zundertse deelnemers aan Vierdaagse Nijmegen